Homeopathie

Het principe.

Homeopathie betekent dat de symptomen waaraan men lijdt, opgeheven worden door een middel dat juist dezelfde symptomen doet veroorzaken. Voor al wat leeft is er naast een fysiek nivo ook sprake van een energetisch nivo. In de homeopathie wordt het energetisch nivo van de mens geprikkeld door toediening van een homeopatisch middel wat ook energetisch bereid is. Dus de gelijkende energie wordt toegediend. Op deze manier wordt dus onze eigen energie door het middel geraakt waardoor herstel zijn intrede kan doen. Een homeopatisch middel wordt bereid uit een plant/dier/mineral. Men werkt met verdunningen. Bijv. 1 druppel van de wortel van een plant met 100 druppels water. Dit wordt krachtig geschud. (potentiƫren). Door te schudden ontrekt men energie uit de materie.

Wat kan het.

Vanuit het homeopatich gedachtegoed kan genezing en verlichting verwacht worden bij zowel chronische ziekten, acute aandoeningen en emotioneel/psychisch lijden. Na toediening van de juiste middelen kan met in acute situaties snel genezing zien optreden. Bij chronische ziekte zijn er vaak meerdere middelen en een langere tijd nodig om herstel te mogen verwachten.

Mensen geven vaak aan dat na de toediening van het middel hun energie nivo ook toeneemt. Vaak hoort men ook over verergeringen als je met de homeopathie begint. Dit komt omdat niet de juiste dosering wordt toegepast of doordat men niet een juist middel tot zich neemt. Een genezing dient langzaam en mild te verlopen (chronische ziekte). Ik maak gebruik van lm potenties waardoor diverse middelen naast elkaar gebruikt kunnen worden, deze nagenoeg geen verergeringen geven en men zich niet per direct zi hoeft te onthouden van mint en caffeine. (2 middelen uitgezonderd).

Om tot een juiste selectie van de middelen te komen wil ik als homeopaath graag inzicht in de ziektehistorie, de erfelijke tendens, de invloedrijke en betekenisvolle gebeurtenissen in uw leven en uw medicatie gebruik. Een consult zal een uur in beslag nemen.